Asset Publisher

Fundació Aquae presenta el seu primer Aquae Campus en línia

La master class de l’editora i escriptora novaiorquesa Valerie Miles es va gravar en la Universitat Miguel Hernández d’Elx gràcies al suport d’Hidraqua

 

" "

Fundació Aquae, la fundació d’Hidraqua, llança el seu primer Aquae Campus en format exclusivament en línia amb l’eix temàtic “Innovació & Inspiració”. Experts de projecció internacional compartixen en este campus en línia les seues idees i projectes transformadors, com ara l’editora i escriptora novaiorquesa Valerie Miles, la master class de la qual es va gravar en la Universitat Miguel Hernández d’Elx durant la celebració de l’Aquae Talent Hub, gràcies al suport d’Hidraqua.

Valerie Miles, que també és docent universitària, periodista cultural i cofundadora de la revista Granta en espanyol, s’ha convertit en pont intercultural entre el món hispànic i l’anglosaxó, i ha aconseguit que lectors de tot el món descobrisquen el talent d’autors com el xilé Roberto Bolaño, en l’obra del qual Miles és experta.

L’exposició de Valerie Miles, junt amb la resta d’intervencions, està precedida de la intervenció d’Irene Lapuente. Irene és experta en comunicació i pedagogia (les seues àrees d’expertise són el mètode científic, el design thinking i els processos creatius) i cofundadora de La Mandarina de Newton, empresa que unix ciència i tecnologia per a fomentar la creativitat. Esta física i divulgadora científica és la responsable de presentar cada un dels vídeos d’este panel d’experts i de conduir tallers pràctics i molt amens, de caràcter temàtic, que faciliten les ferramentes necessàries per a abordar les diferents àrees tractades en les master class que els tallers precedixen.

Les noves tecnologies permeten que este campus en línia potencie la participació dels seguidors, amb jocs interactius dinàmics i preguntes directes que mostren i contextualitzen els seus coneixements sobre els temes analitzats.

Esta plataforma virtual, dirigida a emprenedors i innovadors, també ens acosta la innovació col·lectiva de la mà de la hongkonesa establida en Barcelona Cecilia Tham, fundadora de Makers of Barcelona, una de les majors plataformes de coworking d’Espanya. Tham és també professora en la Parsons School of Design de Nova York, i impulsora de FabCafe, MEAT Creative i Assemble.rs, iniciatives que promouen la innovació col·laborativa entre empreses i individus. En la seua conferència, Tham ens descobrix el moviment Maker, una tendència mundial que proposa avançar en el món de les idees per a posar-les en pràctica.

 

Sabem què és la matèria fosca?

La innovació científica és a càrrec de Pablo Martínez Ruiz del Árbol, físic doctorat en el calibratge i construcció del detector CMS (Solenoide Compacte de Muons), situat en l’LHC (Gran Colisionador d’Hadrons) del CERN (Organització Europea per a la Investigació Nuclear), en Ginebra (Suïssa). Este científic càntabre ens introduïx en l’apassionant món de la física de partícules i en els actuals desafiaments d’esta ciència, com el descobriment del bosó de Higgs o la matèria fosca.

Ana Sáenz de Miera, directora de la Fundació Ashoka España i Portugal, ens parla d’innovació social i de com construir una societat de changemakers, és a dir, ciutadans i empreses actives que milloren el món. Ashoka és la major xarxa d’emprenedors i innovadors socials del món, i actualment col·labora amb 3.300 projectes socials de 94 països.

La innovació en comunicació solidària també està present en este Aquae Campus 2018 gràcies a l’escriptor, periodista i guionista Santiago Roncagliolo, considerat per The Wall Street Journal “un dels pròxims García Márquez”. En 2005, convidat per Fundació Aquae, Roncagliolo va viatjar pels rius de la selva peruana amb un equip d’UNICEF per a conéixer de prop com és viure sense aigua segura i sense sanejament. Esta experiència en l’Amazònia peruana el va marcar tant que va decidir plasmar-la en un reportatge en el diari El País (“El orgullo de Bena Gema”).