Asset Publisher

Dinapsis presenta en Madrid els seus projectes d’intel·ligència artificial durant el IX Congrés

 

Sala de control de Dinapsis

Els dies 26 i 27 de febrer se celebra en Madrid el IX Congrés Nacional d’Innovació i Servicis Públics, organitzat pel Club de Innovación amb el suport del Ministeri de Política Territorial i Funció Pública, la Federació Nacional de Municipis i Províncies, la Reial Casa de la Moneda i el Centre Criptològic Nacional.

El dimecres 27 tindrà lloc la ponència “Inteligencia Artificial en las Administraciones Públicas: mitos, leyendas y realidades”, impartida per Antonio Sánchez, responsable d’innovació d’Hidraqua. Durant esta sessió es tractaran els projectes d’intel·ligència artificial de Dinapsis, el centre per a la gestió territorial sostenible que tenen el Grup Suez i Hidraqua en Benidorm, per a ajudar les ciutats a ser més sostenibles i transformar-les en destinacions turístiques intel·ligents.

Així, la ponència tractarà de definir el concepte d’intel·ligència artificial i analitzarà quina ha sigut la seua evolució en matèria de finançament i interés social i quina es preveu que serà la seua trajectòria en els pròxims anys. Segons Antonio Sánchez, “la intel·ligència artificial (IA) no és una cosa nova, fa molt temps que està entre nosaltres: són programes informàtics. És un tema del present amb molt de futur; no substituirà en general el treball humà, l’augmentarà, ja que hi ha camps específics on la IA ja supera les persones”.

Partint d’esta premissa de Nuria Oliver, enginyera del MIT, Sánchez abordarà el treball en l’àmbit de la intel·ligència artificial que ja es fa en el sector públic i exposarà alguns dels projectes que Dinapsis està desenvolupant en esta matèria. Així, per exemple, una d’estes tecnologies està basada en el desenvolupament d’un nou servici de visió artificial que avança solucions per a la platja mitjançant el mapatge i l’anàlisi d’imatges a través d’algorismes. Esta nova tecnologia permetrà oferir informació de predicció als usuaris de les platges perquè es distribuïsquen segons l’ocupació, a més d’estudiar les dinàmiques d’afluència i detectar tendències i comparar evolucions entre diferents platges de la localitat.

Així mateix, durant la ponència es tractaran altres projectes vinculats a la prevenció de riscos laborals que s’estan treballant des de Dinapsis i es posarà en valor el Hub Operatiu d’este centre tecnològic, amb capacitat per a gestionar, en temps real, els servicis i els actius del cicle integral de l’aigua administrats per Hidraqua. Es tracta d’una avançada torre de control capaç d’aportar a Benidorm i a la província d’Alacant ferramentes de gran capacitat resolutiva per a aconseguir l’excel·lència en el servici.

Des d’este punt, a més de connectar amb els centres de control d’Hidraqua de la província, s’implanten solucions tecnològiques avançades, que recomanen mesures perquè cap incidència afecte els ciutadans i per a gestionar el servici de forma més àgil i eficient. Des de la implantació d’este centre s’han posat en marxa nombroses tecnologies amb les quals es pot continuar avançant en la gestió eficient de l’aigua. Estes iniciatives permeten controlar fuites i millorar l’adaptabilitat a la demanda, a més de controlar més intensivament la qualitat de l’aigua, establir amb més coneixement els plans de renovació de xarxes o incrementar el servici de telelectura, entre altres opcions.