Asset Publisher

La UA i Hidraqua entreguen a la Fundació Emplea 3.240 € recaptats en el seu concert solidari pel 120 aniversari d’Aguas de Alicante

El rector de la Universitat d’Alacant, Manuel Palomar, i el director general d’Hidraqua, Francisco Bartual, han entregat este matí en el despatx rectoral un xec de 3.240 euros al director de la Fundació Emplea, Jon Zamora, fruit de la recaptació obtinguda en el concert solidari “120 Anys d’Aguas de Alicante”, que totes dues institucions van celebrar el passat 19 de novembre en el Teatre Principal, amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Alacant i Aguas de Alicante. El concert, baix la direcció de Tobias Gossmann, va ser interpretat per l’Orquestra Filharmònica de la Universitat d’Alacant (OFUA), agrupació musical de la qual Hidraqua és patrocinador.

Tota la recaptació d’este concert, inclòs en la marca VEU Solidària de la UA, es destinarà a la Fundació Emplea, entitat sense ànim de lucre dedicada al desenvolupament de mètodes i projectes innovadors per a afavorir la inserció laboral plena en el mercat de treball de les persones en risc d’exclusió en l’àmbit del treball. La Fundació Emplea treballa donant suport a altres entitats socials i empreses i generant projectes en xarxa que busquen transferir innovació als seus agents i promoguen el desenvolupament d’una economia més social. En concret, esta recaptació anirà destinada a un programa pilot que té com a objectiu col·laborar en un dels grans reptes als quals les entitats socials s’han d’enfrontar: la necessitat de desenvolupar els seus models organitzacionals per a fer-ne uns de més sostenibles i cada vegada menys dependents de les ajudes provinents de tercers. Per a fer-ho, la fundació obrirà una convocatòria de participació en la qual les entitats socials de la província d’Alacant podran subscriure’s i presentar el seu projecte, que haurà d’estar lligat a l’àmbit social, digital o mediambiental. Posteriorment, les candidatures seran analitzades a través d’un procés de selecció en el qual es triarà la iniciativa que mostre un major potencial d’impacte positiu.

El rector, Manuel Palomar, ha agraït “el suport d’Hidraqua a la Universitat d’Alacant a través de diferents activitats i projectes, entre els quals el patrocini anual de l’OFUA i, concretament, este concert solidari”. Francisco Bartual ha destacat durant l’entrega que “es tracta del quart any consecutiu que Hidraqua col·labora junt amb la Universitat d’Alacant en este concert solidari, i continuarà participant en aquelles accions que permeten contribuir a millorar la societat i l’entorn d’aquells municipis en què opera”.

El concert va tindre també el suport de la Fundació Manuel Peláez, el Grup Vectalia i la Diputació d’Alacant com a patrocinadors anuals de l’OFUA.