Asset Publisher

Hidraqua, Aguas de Alicante i Fundació Èxit sumen forces per a reduir l’abandó escolar prematur i l’atur juvenil

 

La plantilla de estas empresas mentoriza, orienta y motiva a los jóvenes para que continúen sus estudios y mejoren su futura empleabilidad

 

La plantilla d’estes empreses mentora, orienta i motiva els joves perquè continuen els seus estudis i milloren la seua futura ocupabilitat.

Este matí, diversos alumnes del programa han visitat les instal·lacions d’Aguas de Alicante.

Hidraqua i Aguas de Alicante han iniciat la seua col·laboració amb el Projecte Coach de la Fundació Èxit, una iniciativa de voluntariat d’empresa que té com a objectiu millorar l’ocupabilitat de joves a través de tècniques com el coaching i el mentoring.

Es tracta d’un projecte amb un alt impacte en joves i voluntaris d’empresa que s’encarreguen d’orientar i motivar els joves perquè continuen els seus estudis.

Este matí, alguns dels alumnes que participen en el programa en Alacant han visitat les instal·lacions d’Aguas de Alicante per a conéixer de primera mà la labor que duu a terme la companyia. Francisco Bartual, director general d’Aguas de Alicante i Hidraqua, ha sigut l’encarregat de rebre els estudiants, que a més han estat acompanyats per alguns dels voluntaris i voluntàries d’estes empreses que participen en el programa i per la directora de Desenvolupament Sostenible i Equitat d’Hidraqua i d’Aguas de Alicante, Amelia Navarro.

Durant la benvinguda, Bartual ha destacat la importància de la formació, tant abans d’incorporar-se al món laboral com al llarg de la carrera professional: “Des de les empreses hem de ser capaços de traslladar a tota la plantilla les nostres polítiques de responsabilitat social i fer-la partícip d’estes polítiques. Amb esta finalitat, seguirem promovent accions de voluntariat corporatiu que estiguen vinculades a la nostra labor, als valors que tenim com a organització i al nostre compromís amb la societat en què operem”.

A través d’esta iniciativa social, Hidraqua i Aguas de Alicante sumen esforços amb centres educatius i entitats socials per a reduir l’alt percentatge d’abandó.

El Projecte Coach és una iniciativa de voluntariat corporatiu dirigida a empreses socialment responsables que busca millorar la integració laboral de joves en situació de vulnerabilitat treballant-ne l’orientació i la motivació perquè continuen la seua formació i milloren les seues possibilitats d’ocupabilitat. Després del seu pas pel projecte, el 82% dels joves aproven el curs, el 75% continuen formant-se després del curs i en el 88% dels casos millora l’autoestima.

La Fundació Èxit forma les persones voluntàries en tècniques de coaching i mentoring per a acompanyar els joves durant el procés, en el seu recorregut dins de l’empresa. Els voluntaris corporatius adquirixen unes tècniques que podran aplicar en el seu dia a dia mentre ajuden a formar els participants. Els joves, a partir d’un primer contacte amb el món laboral, troben la seua vocació i entenen la importància de la formació per a poder accedir al mercat laboral.

Els participants tenen de 16 a 19 anys i són derivats per diferents entitats socials i educatives i instituts. Tots ells han passat per l’experiència de l’abandó escolar. En paral·lel, hi col·laboren empreses socialment responsables que volen implicar el personal de l’empresa en una acció solidària.