Asset Publisher

Dinapsis presenta cinc nous projectes a Technovation Challenge per a fomentar vocacions científiques i tecnològiques en les xiquetes

 

Dinapsis presenta cinco nuevos proyectos a Technovation Challenge para fomentar vocaciones científicas y tecnológicas en las niñas

 

Dinapsis presentarà cinc nous equips al projecte Technovation Challenge, el programa d’emprenedoria tecnològica per a xiquetes més gran del món. Esta iniciativa insígnia de l’empresa sense ànim de lucre Iridescent té com a principal objectiu acostar la tecnologia i l’emprenedoria a les xiquetes per a fomentar vocacions científiques i tecnològiques i, així, reduir la bretxa de gènere que hi ha en estes carreres, cada vegada més demandades per les empreses.

La final regional de l’any passat, celebrada en la Universitat Politècnica de València, va reunir 282 xiquetes, 74 mentors, 33 jutges, 34 voluntaris i molts pares i mares. Dels 65 equips participants se’n van seleccionar 5 de júniors per a la semifinal virtual mundial. Entre estos equips, n’hi havia dos de Dinapsis. Així mateix, altres dos equips del centre tecnològic d’Hidraqua en Benidorm es van quedar a les portes d’accedir a la semifinal internacional amb una menció especial.

El repte per a estos grups és idear i programar una aplicació mòbil que done resposta a una necessitat social i/o ambiental d’àmbit local. També hauran de crear un pla de negoci per al llançament de l’aplicació. En la Comunitat Valenciana, esta iniciativa arriba de la mà de l’ambaixadora regional, María José Valero (CEO de Talent Growth Management), en col·laboració amb la directora de l’American Space Valencia, Debra Westall, i amb el suport de la USEmbassy, la UPV, la UPV-Alcoi i la UJI.

Les xiquetes es reuniran tots els dissabtes de febrer, març i abril amb mentors voluntaris que les guiaran en este procés. Uns quants membres de la plantilla d’Hidraqua actuaran de mentors d’estos grups. “Els projectes que fins ara s’estan plantejant des de Dinapsis estan alineats amb els Objectius de desenvolupament sostenible marcats per l’ONU”, segons ha destacat Amelia Navarro, directora de Desenvolupament Sostenible d’Hidraqua, durant la presentació del projecte.